2017 05-06 4 nye vrag ved Skagen

En lørdag uden vind og med fuld solskind og 20 grader i starten af maj! Der var lagt op til fyldte både da Jørgen meldte tur ud. Sådan skulle det ikke bliver og det endte med at valget stod mellem en to mandstur eller en tur til Skagen hvor vi kunne følges med Skawdyk. Det sidste trak mest så det var tidligt op når man skal være i Skagen med båd kl 9:00.

Det Frederikshavn lidt over kl 8 - Det tegner godt!

Godt fremme i Skagen kom båden i vandet og så var der nogen det ville lave om på den oprindelige plan der lød på Buenos Aires og Rostock. De ville dykke "syd fjord". Nå nogen ville ikke droppe de første vrag så enden den blev at vi skulle dykke alle tre. Folk nikket til "sent hjem". Jeg havde heldigvis slæbt et dobbeltsæt mere med end normalt så jeg var med på planen og Jørgen har jo maskine så heller ikke noget problem der. 

Syd fjor bød på okay sigt, en træls strøm, massere af huller der nærmest suget en inden for. Massere af fisk men desværre var der jo dømt rigtig mange timer til hjemkomst så de fik lov at svømme hvidere.

Næsten hel tallerken var der også 

Taskekrabbe i spøgelsesgarn 

Godt oppe igen forsatte vi ud til Buenos Aires. Den ligger dybt og der er mørkt så nogen sad over.  Jørgen og jeg var i. Jeg var ikke den store fan der var nærmest ingen fisk... Sigten var okay men der var godt nok mørkt og vraget var ret så uoverskueligt så efter 32 min gad jeg ikke mere selv om jeg havde sagt 60 min til overfladen. På opstigningen var der også plads til forbedring for på 15 meter skulle jeg lige sætte min lygte fast og pludselig var ankertovet væk... Nå jeg kom da sikkert op med en bøje. 

Næste mål blev Rostock. Ingen viste rigtig noget om den og den slog ikke meget på scanneren så vi overvejet kraftigt at sejle på noget andet men nu var ankeret i og det sad fast så vi dykket. Sigten var ringe da vi kom ned men efter besøg af 7 dykker var vi under en meter men her var fisk så jeg syndes nu det var okay. 

Nå flere syndes Rostock var en ommer så vi endte med også lige at sejle forbi en fiskekutter på vej hjem. Jeg kan ikke huske hvad den heder men den mindet lidt om AS-24 og her var også massere af taskekrabber og lubber så det blev et helt sjovt dyk. Det lykkes mig tilmed at liste mig ind på 3 lubber med den lille trykluftharpun så det var fedt. Der var en lubbe i styrehuset og pludselig var jeg også der inde men nu var lubben selvfølgelig væk. Men den svømmet forbi uden for vinduet og det skulle den ikke have gjort...  

Teknik i styrehuset 

Her efter var det bare at nyde turen hjem i det stadig helt fantastiske vejr

Tak for en god men lang dag!

Hilsen Emil