2017-02-26 Prammen Grenå og og Jørgen Strøm

Mange kedelige mål for dagens tur havde været vendt men så blev prognosen god og muligheden for Grenå bød sig til så det benyttet Jørgen og jeg (Emil) os af. Jeg var ved at løbe tør for torsk så det blev planen at der skulle være mulighed for at skyde nogle torsk. As24 og Felecia havde svigtet for nylig så Prammen blev valgt som dagens mål.

Fremme blev ankret hurtigt smidt og jeg kom efter. Der var bundet på inden min computer nået at skifte til 2 min så det var jo okay. Sigten var ganske okay med en 5-7 meter og torsk var der ok med. De fleste var dog ikke meget over målet men de var der da. Det blev til 9 torsk i kun 4 skud. Et par stykker i nogen skud og endnu flere bare med hånden. Det var nu heldigt nok for min harpun holdte op med at virke...

Som normalt for denne årstid var der nøgensnegle over det hele

Nøgensnegl

Efter de aftalte 50 min dukkede Emil op igen med masser af fisk og kunne berette han havde tilføjet et anker til samlingen på bunden som lige skulle hæves. Jeg grejede op og hoppede i, i mellemtiden var strømmen nu tiltaget noget i overfladen men et hurtigt kig på kompasset og så gik jeg frit ned, efter 5-6 min svømning og stadig intet vrag valgte jeg og gå til overfladen, hmm båden var stadig et godt stykke fremad så ned igen og efter kompas kursen yderligere 5 min, kort til overfladen for at konstatere klovnen havde fulgt kursen 180 modsat nå men ned igen nu med noget længere og modsat kurs, hovsa der dukkede et jomfru vrag op en lille jern robåd på 4x1,5m ca. der var nu ikke det vild spændende ved den så frem med kompaskurs igen, en lille kort tur til overfladen for lige og tjekke kursen stadig var rigtig, det var den heldigvis og små 5 min senere på bunden dukkede prammen endelig op, en hurtig tur rundt på den for så lige og lokalisere ankrene, de lagde begge på toppen så den ny fundne blev skudt op med en bøje, hoved ankeret sad ned i et hul i vraget, det var nu ikke ret let og få fri så snoren fra det fundne anker blev taget af for at løsne trækket, det hjalp ikke det store og efter yderligere et par minutter gik jeg til overfladen og bad Emil binde båden af, herefter lykkedes det med noget besvær og få løsnet ankeret og sent det opad med en bøje.

Overfladetid

Vi besluttede og prøve en ny position Lægterne, Emil hoppede i og kom op igen efter 15-20 min uden og have fundet andet end sten.

Så besluttede vi og sejle til Jørgen Strøm.

Det er hvad vi gerne vil se på skærmen!

Denne gang hoppede jeg i først og bandt ankeret fast under en større plade, derefter rundt på vraget som viste sig og være temmelig stort og delvist sandgået, der var masser af liv og kigge på en lille hummer, lidt torsk masser af porselæn og en lille fin messing morter, efter de aftalte 30 min kom jeg op igen og Emil fik æren af dagens sidste tur i baljen, han kom igen op med masser af skrammel fra bunden dog uden den fine store hummer han havde fundet som havde andre planer

Opvask

Næste generation sikres

Tak for endnu en god tur på havet

Jørgen og Emil