2016-06-12 Neckar og ukendt træskibs vrag

Vejret var godt denne søndag så vi skulle af sted! Det endte dog med en 2 mands tur igen da flere hellere ville dykke et stenrev...

Nå det skulle ikke forhindre Jørgen og mig (Emil) i at se noget vrag! Så kl. 7 kørte vi mod Grenå. Her var vandet fladt så sejlturen på 45 min var behagelig.

Jeg var først i og på bindingen var hurtigt overstået. Her fra var det frem til broen hvor det gik indenfor. 

Glasset er væk

Massere af flasker

Kassen er tom

Massere af skrammel

En god tur runde i en masse rum afsløret massere spændene ting. Efter 41 minutter havde jeg kun lige været ude at vende kort en enkelt gang. Ja der var nok at tage sig til inden for.

En af de nøgne

Toilettet

Vindue

Godt oppe igen kom Jørgen hurtigt i vandet og så var der ikke andet for end at nyde vejret og se om det var en spændene position der skulle tjekkes på vej hjem. 

Vi havde ikke havet helt for os selv

Jørgen kom op og jeg kom i igen. Denne gang med knap så meget tid inden for selv om det stadig var over halvdelen af tiden. Sjældent der er så meget at se inden for. 

Flisebelægning

Den er af messing

Stige

Oppe igen hvor udstyret var god smurt ind i rust! Hvor det kom fra var jo lidt en gåde... eller måske ikke...

Rust på udstyret

Nå Jørgen kom i og godt op igen hvor efter kursen blev sat mod en vragmarkering i søkortet. Vi søgte længe og systematisk og fandt også noget dog ikke meget men med flere oversejlinger  lykkes det at få en god fornemmelse af at der lå noget halvstort som stak ganske lidt. Det måtte udforskes og det blev det. Det viste sig at være et ca. 30 meter langt træskib som var meget nedbrudt men spanterne kunne stadig følges hele vejen rundt lige som et par større dele stadig stod midt i vraget. Men intet undtagen maste ravet mere end 50 cm. Fint dyk men vi kommer nok ikke igen specielt stedet taget i betragtning. Der var tros alt stadig 40 min. sejlads til Grenå! Det havde været noget helt andet hvis den havde liget i Århus bugten men det gjorde den jo ikke. 

Mast + ???

Tak for endnu en god tur på havet!

Hilsen Emil