2016-06-04 Mary Bee og Felicia

Det havde været ualmindelig varmt i flere dage, og nu var det weekend og vinden var nogenlunde til at have med at gøre. Så den stod på tur på Kattegat.

Efter læsning af grej var vi alle ved at omkomme af varme, og da båden så skulle startes, gik den i stå igen med det samme. Alt strøm var væk. Hovedafbryderen blev masseret, og der kom strøm igen. Afsted ud af havnen det gik, men så døde alt igen. Der var rådslagning om vi turde sejle langt ud, med risiko for at skulle hentes ind. Så planen blev lagt om, og vi sejlede til Mary Bee, da den ikke ligge så langt fra Anholt havn - i tilfælde af at vi måtte hentes. Men der var nu ikke yderlige bøvl med strømmen. Jeg var noget spændt på om jeg kunne holde varmen i min nye (skal)dragt, og med sommerinderdragt. Den var noget anderledes at dykke i end en tyk neoprendragt, men det gik nu. Vandet var 6 grader på bunden, så det lunede lidt at komme op på sikkerhedsstop i 17 grader. Sigten på Mary Bee var ikke prangende, så der måtte tages nogle nærbilleder. 

Efter Mary Bee, måtte der lige lidt foder indenbords inden turen gik videre.

Vi blev enige om at besøge Felicia på turen ind. Dorthe og jeg var først i, men ud over at sigten var omkring 1½ meter, så var det eneste vi kunne se vores anker. Rullede ca 25 meter line ud, og søgte rundt i en cirkel, men fandt intet andet end kedelig bund. Op igen, men da var Jørgen og Søren allerede grejet op. Så Jørgen blev dumpet et sted hvor der var et udslag, og Søren gik ned langs tovet. Han søgte så med 30 meter line - og fandt squ noget jern. Heldigt for ham. Formanden havde i mellemtiden pga. varmen afklædt sig sit dykkerudstyr. Skrækkeligt syn for os andre normale dykkere. Turen gik nu til Grenå, og vi var efterhånden ved at være godt afbrændte.

Fin tur i godt selskab og ekseptionelt varmt vejr. Dykkene var dog lidt i den kedelige ende.

Ricky