2016-02-28 Forårstur til Jeppes Flak

2016-02-28 Forårstur til Jeppes Flak.

Vågnede op til en dejlig frostklar morgen med masser af solskin. Søren, Jeppe og jeg havde aftalt at dagens dyk skulle være i området ud for Egå Marina ( i folkemunde hedder der Jeppes Flak)
Vi kunne umiddelbart ikke lokke båden ud i det gode vejr. Så det endte med at Honda’en måtte trække den ud af garagen, samtidig med at Jeppe motionerede det ene hjul på bådtraileren.
Vi mødtes med Søren ves 10:30 tiden og vi var alle i forårsstemning da solen skinnede som aldrig før. Vinden var ikke stået op endnu, så det så ud til at kunne blive en dejlig dag solskins dag på og i vandet helt uden vind.
 
Fik hurtig søsat klubbåden og slog et smut forbi ”Prammen” hvor gutterne fra Dykkerklubben Bunden, allerede havde søsat første hold.
 
Vi sejlede herefter tilbage til Jeppes Flak.
Søren var første mand i vandet og derefter var det min tur. Jeppe var overflademand.
Sigtbarheden i vandet var ikke så flot som inde i havnen, hvor vi kunne se bunden.  Dog var sigten ikke ringe og jeg vil tro at der nok var 8 til 10 meter.
Min erfaring siger mig at jeg normalt ikke kan finde tilbage til ”tovet” hvis ikke jeg bruger linehjul i dette område. Der er så mange genstande som hele tiden vækker min interesse, så der bliver meget ”Zig Zag” svømning.  Ganske rigtigt………..tilbageturen foregik også i Zig Zag, da linehjulets snor havde fulgt mig på udturen og sad fast i alle de messingstumper jeg svømmede forbi.
På vejnen retur kunne jeg høre at båden sejlede væk, …..nok for at hente Søren.
Fik skudt en Dekobøje af og lå nogle minutter i overfladen inden båden returnerede med Søren og Jeppe.
Herefter fik Jeppe lov til at gå på opdagelse blandt krigens efterladenskaber.
Jeppe kom efter endt dykning i overfladen og hentede 2 kg bly, for at forbedre afbalanceringen.  Han skød og den nyindkøbte dekobøje op til os.
 
I mellemtiden var det blevet noget tåget, så hjemturen gik på bedste vis da Søren er god til at navigerer via landkending.