2015-06-13 Faros

De havde i flere dage lovet perfekt vejudsigt for dykning på vestkysten! Jeg (Emil) havde meldt tur ud til vestkysten på mailen mens Esben havde meldt tur ud i RSK. Tilmeldingerne var sløje begge steder så vi aftalte at slå turene sammen for at få fyldt bare en båd. Men til sidst fik Søren og Ricky også set vejudsigten og fik sig meldt til og med Jørgen blev vi 5 hvilket vi ikke kan være i vores den gamle båd og den nye var til rep. Heldigvis fik Esben lov at tage os med i RSK's store Rib så tak for det til RSK.

Så kl. 8 trillet vi nord på.

Så er vi snart klar!

I Hirtshals var der lidt mere vind end beregnet men turen ud til Faros var dog hurtigt overstået alligevel. Efter et par ture frem og tilbage fik vi smidt loddet hvor efter Emil og Jørgen fulde efter for at bind på.

Sigten var ganske fin da vi kom ned. Vi var en tur nede forbi skruen hvor der stod en stor stime torsk som dog hurtigt forsvandt da de så os. 

Jørgen foran skruen - vi må håbe den ikke starter!

Omkring skruen har strømmen gravet et ganske dybt huld og helt nede i bunden af huldet gik en eremit krebs rundt med en fin nøgensnegl på sneglehuset. Jørgen syntes jeg var pænt mærkelig sådan at kravle helt der ned og ligge lige så stille, men det er man jo nød til hvis man skulle have et billede...

Eremitkrebs i konksneglehus dækket med pinsvinepolyp som nøgensneglen Cuthona nana spiser af.

Her efter gik turen op på broen som vi fik undersøgt godt og grundigt både ude men ikke mindst inden for. Det blev til en del penetrerings ture!

Kan man mon komme ud den vej?

Stadig ikke blevet væk fra hinanden!

Ude igen var der kommet lidt strøm og sigten var blevet reduceret en smule. En tur ned i lasten hvor vi mødte en god stime blandet sej og lubbe samt en fin rødspætte som endte dens dage ved mødet. Her efter over efter deco flasken og op på en dybde hvor man bruger sådan en. 

Oppe i båden igen var der nogen der havde spist noget forkert for nogen havde fået det dårligt. Det kunne jo ikke være fordi der var lidt bølger for sådan noget kan jo umuligt påvirke sådan en flok søulke som os.

Nå nogen var ikke ramt så hårdt at de ikke kunne komme i vandet mens en enkelt i første omgang måtte opgive. Det lykkes dog at få alle i vandet til sidst.

Mand over bord

Med den første del af hold 2 godt oppe igen kom Jørgen og jeg i igen.

Denne gang fik Jørgen set stævnen mens jeg fik set det spor at rødtunger der lå langs rælingen hele vejen ud til stævnen. Tilbage igen blev det til en lille tur rundt på broen før der igen gik op hvor decoflasken skulle bruges.

Radaren i det fjerne!

I overfladen fik vi pakket sammen så vi kunne komme hjem over. Det blev en lidt træls tur da bølgerne var lige mod men det var det hele vær. Vi nået i havn en time efter Ricky skulle have været helt hjemme :-) og ramte Randers et par timer senere.

Tak for en god tur!

Jeg er klar igen når de lover tålelige bølger på vestkysten igen!

Hilsen Emil