2015-01-23 Kobbervraget og Wolfgang Russ

Jeppe, Ricky og mig (Emil) valgte at trosse kulde, tåge og den vind der ikke var noget af for at tage på vragdyk nede ved Sletterhage. En eller anden havde valgt at mødetiden skulle være umenneskeligt tidligt (kl. 7:30) så i protest valgte jeg at komme 10 minutter forsendt så båden var pakket og spændt efter Rickys bil klar til afgang da jeg kom.

Ved slæbestedet var der temmelig tåget! Vi valgte dog at sejle ud alligevel og satse på at det var knap så slemt ude på vandet. 

 

Jorden var jo frosset så ingen problem at skyde genvej vel Jeppe?

Tågen lettet også noget da vi kom ud i nærheden af kobbervraget. Faktisk kunne vi se helt til Hjelem.

Jeppe kom i for at binde på og han blev ikke spist af den sæl som lå og svømmet rundt om vores bøje.

Oppe igen kunne han berette om fin sigt og at den ene side af vraget var vældtet siden sidst vi var her.

Togehornet kunne høres før færgen kunne ses.

Her efter var det Ricky og mig der kom i det dejlige varme vand -  eller også var det bare luften der var fæld kold! 

Denne genstand er der stadig - undskyld til Jeppe

Der var ganske mange torsk i alle størrelser

Oppe igen blev vi enige om at vi godt kunne klare et dyk på Wolfgang Russ også. Igen røj Jeppe i for at binde på og igen var det med livet som indsats for også her var der glubske sælhunde klar til at overfalde uskyldige dykkere. 

Her efter kom der en toge banke ind over os samtidig med vi kunne høre togehorn. Ikke specielt behageligt heldigvis blev vi ikke sejlet ned og tågen lettet lidt igen. Jeppe kom op igen og havde fundet et af Wolfgangs ankre! Så det måtte vi ned og se!

Tæt på før den kunne ses...

Sigten var rigtig fin men på 32 meter på en gråvejrsdag er der altså mørkt! På tros af den kræs nitox jeg havde på havde jeg kun 22 min uden deco hvilket jeg ikke havde lyst til i tåge og overfladestrøm! Ricky nået kun lige at se ankeret da han dykket på luft så han forlod mig efter kort tid.

Dødningehånd

Ankeret!

Grådig?

Søpindsvin

Tiden gik alt for hurtigt og jeg måtte returnere til den kolde overflade. Her efter gik turen mod land forbi en masse edderfugle! 

Tak for en et par gode vragdyk!

Hilsen Emil